Cumartesi, Temmuz 27

Koyu renkli balların antioksidan içeriği daha yüksek – SAĞLIK

Oldukça sağlıklı bir gıda olan balı tüketirken porsiyon kontrolünün çok önemli olduğunu söyleyen uzmanlar, doğal bir gıda olan bala dışarıdan herhangi bir madde eklenmesinin yasak olduğunu söylüyor. Balın doğal antioksidan özelliğe sahip olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, yapılan bir araştırmada koyu renkli balların antioksidan içeriğinin açık renklilere göre daha yüksek olduğunu gösterdiğine dikkat çekti.Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hülya Yiğit, arıların bitki kaynaklarından topladıkları nektarı metabolize ederek bala dönüştürdüğü biyokimyasal bir süreç olduğunu belirterek, sağlıklı bir gıda olan bal hakkındaki tüm bilinmeyenleri anlattı. balın içine. doğal bir gıda olan bala dışarıdan hiçbir madde eklenemeyeceğini veya balın doğal yapısında bulunan bir maddenin çıkarılmasının kanun ve yönetmeliklerle yasaklandığını söyledi. Hülya Yiğit, “Bal, doğal antioksidan özelliği olan bir besindir. Bir çalışma, koyu renkli balların antioksidan içeriğinin açık renkli ballardan daha yüksek olduğunu gösterdi. Bal fonksiyonel, kolay sindirilebilen, besleyici bir gıdadır ve içerdiği vitaminler, mineraller, organik asitler, flavonoidler ve enzimler sayesinde birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özelliğe sahiptir. “Bal aynı zamanda potasyum, fosfor, demir, magnezyum, sodyum, manganez, klor, kükürt ve iyot gibi insan vücudu için gerekli olan mineral maddeleri içeren zengin bir besin kaynağıdır.”Aynı zamanda bağışıklık sistemini de destekliyorBalın bakteri, virüs ve mantarlara karşı vücudun bağışıklık sistemini desteklediğini vurgulayan Yiğit, şöyle konuştu: “Özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek ve soğuk algınlığından korunmak için tüketmek faydalıdır. Bal ayrıca içerdiği flavonoidler sayesinde kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Birçok bilimsel çalışma balın, mide ülserlerinin ana nedeni olan Helicobacter pylori bakterisinin büyümesini yavaşlatarak hastalığın etkilerini azalttığını bildirmiştir.” dedi.Porsiyon kontrolüne dikkat edin!“Bal çok sağlıklı bir besin ama tüketirken porsiyon kontrolü çok önemli.” Yiğit, yüzde 82 karbonhidrat, yüzde 1 vitamin, mineral ve biyoaktif bileşik içerdiğini, şeker içeriğinin de oldukça yüksek olması nedeniyle şeker hastalarının tüketirken çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. eskimiş. “Botulizm riski nedeniyle bebeklere 1 yaşından önce bal verilmemelidir.” Hülya Yiğit, sağlıklı bireyler için gün aşırı 1 tatlı kaşığı bal tüketmenin vücut için yeterli olacağını belirterek, aşırı bal tüketiminin kan şekeri dengesizliklerine, iştah kontrolünün azalmasına ve kilo almaya neden olabileceğini söyledi. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber