Pazar, Ekim 13

İçinizi ferahlatacak bir İtalyan lezzeti: Panna Cotta tarifi… – Son Dakika Gurme Haberleri

Panna cotta, İtalyan mutfağında popüler bir tatlıdır ve adı İtalyanca’da “panna cotta” anlamına gelir. Bu lezzetli tatlı, süt ve kremanın birleştirilip şekerle tatlandırılmasıyla hazırlanıyor. Aroması genellikle vanilya ilavesiyle zenginleştirilir ve kremsi dokusuyla da bilinir. Kuyu, Bu ferahlatıcı İtalyan lezzeti nasıl hazırlanır? İşte Nefis panna cotta tarifi…

PANNA COTTA TARİFİ

Malzemeler:

2 su bardağı krema

1 bardak su Süt

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya şekeri veya 1 çay kaşığı vanilya özütü

2,5 yemek kaşığı jelatin tozu veya 4 yaprak jelatin

PANNA COTTA’NIN HAZIRLANIŞI

Jelatini soğuk suyla dolu bir kaseye ekleyin ve yumuşamasını bekleyin.

Bir tencereye kremayı, sütü ve şekeri ekleyin.

Karışım kaynamadan önce, şeker tamamen eriyene kadar orta ateşte ısıtın. (Vanilin ekstraktı kullanmayı planlıyorsanız bu aşamada ekleyebilirsiniz.)

Karışım kaynamaya başlayınca ocaktan alın.

Yumuşayan jelatini suyunu sıkarak ekleyin ve karıştırın.

Jelatin tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.

Karışımı kalıplara veya panna cotta bardaklarına dökün.

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca sertleşmeye bırakın.

Panna cotta tamamen sertleştikten sonra kalıpları sıcak suya batırarak veya hafifçe ısıtıp ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Üzerine taze meyve sosu, çikolata sosu ya da taze meyve dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber