Hem ağartma hem de hamur elastikiyeti vererek hamurun yapısını güçlendiren azodikarbonamid (E927A), fırın gıdalarında ve tahıl ürünlerinde kullanılır. Beslenme ve diyet Ökr. Görmek. Sinem Erdin, “Tüm gıda katkı maddelerine baktığımızda, iki problem vardır. Birincisi doz dozudur. Gıda katkı maddelerinin dozları, deneysel çalışmalar yoluyla sağlığa zararlı olmayan bir şekilde belirlenir.
İkinci sorun, gıda katkı maddelerinin yiyecek şeklinde kalmamasıdır. Birçok enzimatik aktivite burada hem ısı işlemlerinde hem de gıda ve insan metabolizmasına uygulanan benzer süreçlerde sindirim, emilim ve taşınmada gerçekleşir. Sonuç olarak, diğer ara kombinasyonlara dönüşebilirler “dedi.
“Böbrek ve hepatik fonksiyonlar olumsuz etkilenmiştir”
“Azodicarbonamitin dönüştürüldüğü ara bileşiklerden biri yarı karbazid,” dedi Erdin, “kısaca SEM olarak adlandırılır. Bu bileşikte hayvan çalışmaları (fare) vardır. Bazı çalışmalarda, tümörün bir giriş etkisi vardır. Bu tümör giriş etkisi vardır.
Daha yakın bir işe bakarsak, 2020’de Nijerya’da yapıldı. Burada, özellikle farklı katkı maddeleri oranlarında, çalışmayı veren gıda katkı maddeleri sağlandı. Hem böbrek hem de karaciğer fonksiyonları olumsuz etkilenmiştir. Bu nedenle, Avrupa Gıda Güvenlik İdaresi ve dünyamıza da bağlı olan Alimerarius kodu, bu gıdaların kullanımı için sıcak görünmüyor “dedi.
“Amerika, Kanada, Nijerya ve Suudi Arabistan’ın kullanımı”
Öğretmen. Görmek. Erdin, “Ama FDA’ya baktığımızda, yani Amerika ve Amerika’nın düzenlemelerini benimseyen ülkelere baktığımızda, ‘Evet, bu tür çalışmalar var, ancak bu çalışmalardaki doz dozun çok üstünde İnsanların yiyecekle alabileceği ve bu yeterli değil.
Yasak olsa bile, maruz kalabiliriz
“Bu makalenin ülkemizde izin verilmemesi, asla maruz kalmayacağımız anlamına gelmiyor” dedi. Görmek. Erdin aşağıdaki uyarıları yaptı:
“İthal ürünler veya fast food zincirleri kullanılarak diyetlerimize de maruz kalabiliriz. Tüketiciler, ithal ürünler satın aldığınızda etiketle ilgili bilgileri incelemeli veya başka bir sergi saydığımız ülkelerde seyahat ettiklerinde olabilir. Bu daha iyi Bu burada yapılabilir, etiketteki bilgileri okuyor Ada Kısaltmalar varsa, genellikle bu kimyasal bileşiğin kısaltması şeklinde veya dediğim gibi E927A kod şeklinde. “
“Başlangıçta korkmamız gereken şey bu olmamalı”
Öğretmen. Görmek. Sinem Erdin aşağıdakileri ekledi:
“Fast food tüketimine baktığımızda, bu gıda katkısından korkmuyoruz. Ama fast food ürünleri söz konusu olduğunda, korkmamız gereken şey olmamalı. Trans yağ, şeker asidi, Doymuş yağların ve Aidone ürünlerinin odalarının içeriği oldukça yüksektir, bunlar diyabet gibi kronik hastalıkların artan etkileridir.
(İHA)