Cuma, Eylül 20

Netanyahu: “Hizbullah’ın saldırı planını boşa çıkardık”

Hizbullah İsrail’e saldırı başlatacağını açıklarken İsrail güney Lübnan’ı vurdu. İsrail’de 48 saatlik olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bölgelerini terk etmeleri çağrısında bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün gerçekleştirilen haftalık kabine toplantısının açılış konuşmasında olağanüstü açıklamalarda bulundu.

Lübnan’da Hizbullah sabah saatlerinde İsrail’e yönelik saldırılarda başarılı olduklarını iddia ederken, Tel Aviv ise fırlatılan tüm roketlerin imha edildiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugünkü haftalık kabine toplantısının açılış konuşmasında şunları söyledi: “Hizbullah, İsrail Devleti’ne roketler ve insansız hava araçlarıyla saldırmaya çalıştı. “İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) bu tehdidi ortadan kaldırmak için güçlü, önleyici bir saldırı gerçekleştirme görevi verdik” dedi.

”İSRAİL HİZBULLAH’A SÜRPRİZ DARBE VE EZMELER VERİYOR”

İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin binlerce kısa menzilli roketi imha ettiğini öne süren Netanyahu, şunları söyledi: “Bütün bunların amacı vatandaşlarımıza ve Celile’deki güçlerimize zarar vermekti. “Ayrıca IDF, Hizbullah’ın ülkenin merkezindeki stratejik hedeflere karşı fırlattığı tüm insansız hava araçlarını engelledi” dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e mesaj gönderen Netanyahu, şunları söyledi: “İsrail, Hizbullah’a şaşırtıcı ve yıkıcı darbeler vuruyor. Komutanlarını (Fuad Şükr) 3 hafta önce ortadan kaldırdık. Bugün saldırı planını bozduk. Beyrut’ta Nasrallah ve Tahran’da Hamaney bunun kuzeydeki durumu değiştirmeye ve halkımızın güvenli bir şekilde evlerine dönmesine yönelik bir adım olduğunu bilmeli. “Yine söylüyorum bu hikayenin sonu değil.” açıkladı.

Bahsetmişken

NE OLDU?

İsrail ordusu, Hizbullah’ın İsrail’i hedef almayı planladığını öne sürerek Lübnan’a “önleyici saldırı” başlattığını duyurdu. Ardından Hizbullah, en üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün 30 Temmuz’da Beyrut’ta öldürülmesinin ardından İsrail’e misilleme saldırısı başlattığını duyurdu.
Hizbullah, misilleme amaçlı saldırıda İsrail ordusuna ait noktaların 320 roket ve çok sayıda insansız hava aracıyla (İHA) hedef alındığını söyledi.
İsrail ordusu, bu sabah Lübnan’a yönelik saldırılara 100’e yakın savaş uçağının katıldığını, kuzey ve orta İsrail’i vurmak üzere konumlanan füze rampalarından 40’ının vurulduğunu söyledi. (IHA-AA)
Bu içerik Evin Özbey tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber