Cuma, Eylül 20

Milletvekilinin eli havada kaldı! TBMM’nin en genç milletvekili Termet’le kimse el sıkışmadı, “taş-kağıt-makas”ı kaybetti

Fransa’da yapılan genel seçimlerin ardından dün Ulusal Meclis başkanını seçmek için sandık başına gittik. Sandıktaki en genç milletvekili olan aşırı sağcı milletvekili Flavien Termet’in yaşadıkları seçimlere damgasını vurdu.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

ELLERİNİ HAVADA BIRAKTILAR

Seçmen temsilcileri, oy pusulalarını sandıklara bırakmak için teker teker salona girdi. Bu arada sandıkların önünde Meclis’in 22 yaşındaki ulusal milletvekili Flavien Termet vardı. Termet herkese tokalaşmak için elini uzattı. Ancak seçilmiş temsilcilerin birçoğu Termet’in elini havada bıraktı.

beceriksiz

“TAŞ-KAĞIT-MAKAS” YAPIP SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

LFI-NFP Milletvekili François Piquemal, Termet’le “taş-kağıt-makas” yapmayı tercih etti. Termet’in bu eylemden duyduğu rahatsızlık yüzüne yansıdı. François Piquemal bu anın videosunu X hesabından paylaşarak şunları söyledi: “Taş-kağıt-makas oyununda olduğu gibi sandıkta da PFN kazandı.”

kasldjasld

SADECE EL SIKIŞTILAR

Eski Başbakan Élisabeth Borne, Termet’in uzattığı eli sıkmaktan çekinmedi. Aynı şekilde Rassemblement National lideri Marine Le Pen ve üyeleri de Termet’in elini sıkmayı tercih etti.

Ekran görüntüsü 2024-07-19 092505

Ekran görüntüsü 2024-07-19 092515

Ekran görüntüsü 2024-07-19 092553

BRAUN-PIVET YENİDEN ULUSAL MECLİS BAŞKANI SEÇİLDİ

Öte yandan Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kararıyla yapılan erken genel seçimlerin ardından, Macron ittifakının adayı ve seçimlerin kaybedeni sayılan Ulusal Meclis eski başkanı Yael Braun-Pivet yeniden seçildi. aynı yükte.

Yerel saatle 15.00’teki oturumda Meclis başkanlığı için yarışacak isimler arasında eski Meclis Başkanı Braun-Pivet, Macron’un yeni partisi “Birlikte Cumhuriyet İçin”in adayı Andre Chassaigne, Yeni Partinin adayı Andre Chassaigne yer alıyor. 4 sol partiden oluşan Halk Cephesi İttifak Partisi, Cumhuriyetçi Partinin (LR) adayı Philippe Juvin, merkezci partinin adayı Charles de Courson, aşırı sağın adayı Ulusal Ralli Partisi (RN) ve Cumhuriyetçi Partinin adayı Philippe Juvin. aday. Demokrasi Hareketi (MoDem) ve Orizzonti Naima Moutchou partisi.

Chassaigne 200 oyla birinci oldu. Salt çoğunluk sağlanamadığı için Chassaigne, Chenu, Braun-Pivet ve Courson’un yarışacağı ikinci tur oylama başladı. Moutchou ve Juvin ikinci tur maçından çekildi.

İkinci turun galibi, sandıklarda 210 oy alan hükümet grubunun adayı Braun-Pivet olurken, Chassaigne 202 oyla ikinci, Chenu ise 143 oyla üçüncü oldu.

Bu kez salt çoğunluk sağlanamadığı için cumhurbaşkanının nispi çoğunlukla belirleneceği üçüncü tur oylama yapıldı. 12 oyla dördüncü olan Courson yarıştan çekildi.

Braun-Pivet, Chassaigne ve Chenu arasında yapılan üçüncü oylamanın ardından Braun-Pivet 220 oyla Ulusal Meclis başkanı oldu.

Chassaigne 207 oyla ikinci olurken, Chenu 141 oyla üçüncü sırada yer aldı.

Başkan yardımcılarının atanması 19 Temmuz’da yapılacak.

NE OLDU?

Eski adıyla “Rönesans” olarak bilinen iktidar partisinin 6-9 Haziran Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yenilgiye uğramasının ardından Macron, 9 Haziran’da Ulusal Meclis’i feshederek ülkeyi erken seçim sürecine soktu. Bir aydan kısa süre içinde yapılan genel seçimlerde 5 yıl boyunca 577 yeni milletvekili adayı görev yapacaktı ancak hiçbir parti veya ittifak Meclis’te salt çoğunluk için gereken 289 sandalye sayısına ulaşamadı.

Erken genel seçimlerde Yeni Halk Cephesi 178 milletvekili kazanırken, 2022 genel seçimlerine göre Macron’un ittifakı 163, aşırı sağ RN ittifakı ise 143 milletvekiliyle Meclis’e girmiş, hakim kanat ise 90 civarında milletvekili kaybetmişti.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
“Çok sağlam, dayanıklı!” Adidas Terrex serisinin en çok satan modeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber