Salı, Ekim 22

Çocuklarda bu tür döküntüler varsa dikkatli olun! Uzmanlar uyarıyor: Okullarda hızla yayılıyor

genişletmek

KAYNAK DHA

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Filiz Özdemir, şap hastalığının genellikle anaokulu ve ilkokul çağındaki çocukları etkilediğini söyledi. El hijyeninin önemine vurgu yapan uzman, aileleri uyardı. İşte ayrıntılar…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı uzman doktoru. Filiz Özdemir, “Bu hastalık daha çok yaz ve sonbahar aylarında ortaya çıkıyor ancak son dönemde okullarda vakaların artması yayılımın hızlandığını gösteriyor.”

HASTALIĞIN EN SIK GÖRÜLEN BELİRTİLERİ

Özdemir, hastalığın en sık görülen semptomlarının yüksek ateş, boğaz ağrısı, el ve ayaklarda döküntüler ve ağızda yaralar olduğunu söyledi. Bu belirtiler genel olarak hafif olsa da çocuklar arasında hızla bulaşabiliyor” dedi.

Hastalığın yayılmasında okul tuvaletleri ve ortak alanların önemli rol oynadığını vurgulayan Dr. Özdemir, şöyle konuştu: “Özellikle ortak alanların hijyen açısından dikkate alınmadığı durumlarda hastalığın yayılması çok daha kolay oluyor. Bu tür virüslerle temas edip ellerini yıkamadan ağızlarına götürmeleri durumunda hastalık hızla bulaşabiliyor.”

Özdemir, el yıkamanın hastalıktan korunmak için en önemli önlem olduğunu belirterek, ailelere çocuklarına iyi el yıkama alışkanlığını aşılamaları tavsiyesinde bulundu. Filiz Özdemir, okul yönetimlerine de büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “Okul yönetimlerinin tuvalet ve ortak alanların hijyenine çok önem vermesi gerekiyor. Bu alanların düzenli olarak dezenfekte edilmesi hastalığın yayılmasının önlenmesi açısından çok önemli” dedi.

Özdemir, hastalık belirtileri gösteren çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini de hatırlatarak, bu şekilde bulaşmanın önlenebileceğini vurguladı.

Şap hastalığının genellikle hafif olduğunu ancak bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda ve bebeklerde daha ciddi sonuçlara yol açabileceğini söyleyen Dr. Özdemir, “Aileler çocuklarının hastalık belirtilerini dikkatle takip etmeli ve herhangi bir endişeleri varsa sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber