Cuma, Eylül 20

Ekrem İmamoğlu: “Parti devleti değiliz” – Son Dakika Siyaset Haberleri

Tokat ziyaretleri kapsamında uçakla kente gelen İstanbul Büyükşehir Belediye ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki bir otelin konferans salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, “Bizimle iletişime geçenlere el uzatıyoruz, elimiz havada. Ama yine de uzatmıyoruz. Ya da bir yere gidiyoruz, yetkilileri ziyaret ediyoruz. o ofisteki insanlar tatilde ya da hastalık iznindeler. Onun için bulunduğunuz kamu kurumunun sahibi değilim. Hepimiz geçiciyiz Üyesi olduğumuz siyasi partiler veya kurumlar hizmet aracımızdır, her şeyden önce devleti temsil eden veya devletin yöneticisi olan hiç kimse böyle bir ayrım yapamaz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarıyız, Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlü olması için, yöneticiler kimseyi birbirinden ayıramaz, ayırmamalıdır. Bu bağlamda şunu açıkça söyleyeyim, kim kime oy verdi, hangi etnik kökene sahip bunlar bizim kabul edeceğimiz şeyler değil. Bunu yapan herkesi mutlaka takip edeceğiz.

Bakın bunu yapan benim üyem, grubum, partnerim olamaz. Çok açık. Bu çok açık. Bunu kabul edemeyiz. Bunu yaparken saygın taraflar olabilir. Bunu yaptığınızda, bilmiyorum, ofisteki liderlerin hoşuna gidebilir. Ama biz böyle bir ahlakı destekleyemeyiz sevgili dostlar. Biz parti devleti değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. “Bu çok açık” dedi.

Programa CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erden Ural, CHP Tokat Başkan Yardımcısı Kadim Durmaz ve İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz ile STK temsilcileri katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber