Perşembe, Eylül 19

İstanbul için korkutan görüntü! 5 şikayetten 4’ünde aynı hastalık… Hatırlamak istemediğimiz günlere geri dönecek miyiz?

Dahiliye Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, grip şikayetiyle başvuran 5 hastadan 4’ünün Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek, şunları söyledi: “Covid vakaları hızla yayılıyor. Kapalı ve kalabalık ortamlarda maske takılması zorunludur. “Rahatsızlıkla başvuran hastaların en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

İSTANBUL’DA RESİM KORKUSU

Medipol Bahçelievler hastanesinde dahiliye uzmanı doktor. Müslüm Süngü, Kovid-19 vakalarında artış yaşandığını söyledi. Uzman, 2019 yılından bu yana Kovid hastalığıyla mücadele edildiğinin altını çizdi. Dr. Süngü, “Ciddi bir süreçten geçtik. Maalesef insanlarımız bu hastalık yokmuş gibi davransa da covid hala devam ediyor. 15 Ağustos’tan bu yana vaka sayılarında ciddi bir artış yaşandı. Grip şikayetiyle gelen 5 hastadan 4’ünün Kovid testi pozitif çıktı. Hasta sonuçları almaya geldiğinde kendisine Kovid hastası olduğunu söylüyoruz. “Bildiğini bilmesine rağmen hâlâ maskeyi takmıyor” dedi.

B2

“KAMU ALANLARINDA MASKE KULLANILMALI”

Dahiliye Uzmanı Dr., özellikle okulların açılmasıyla birlikte mevsimsel grip sezonunun da başladığını söyledi. Süngü, şöyle konuştu: “Çocuklarımız okulda kalabalık bir ortamda vakit geçiriyor. Eğer bir arkadaşınız gribe yakalanırsa tüm okul gribe yakalanır. Okullarda başlayan grip, taşıyıcılar aracılığıyla evlere, oradan da işyerlerine taşınıyor. Bu döngü toplumun her kesimini etkilemektedir. “Bu süre zarfında insanların birlikte çalıştığı ve yaşadığı ortamlarda maske kullanılmasını öneriyorum” dedi.

ETKİSİ AZALDI AMA RİSK DEVAM EDİYOR

Doktor, grip, burun akıntısı ve boğaz ağrısı olan kişilerin maske takmasını öneriyor. Süngü, şöyle konuştu: “Bu rahatsızlıkları olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırmaları gerekiyor. Kovid’in öldürücü etkileri yıllar geçtikçe başlangıcına göre ciddi oranda azaldı. Hastaların şikayetleri kısmen daha masumdur. Ancak bağışıklık sistemi zayıf, kronik hastalıkları olan yaşlı hastalar için tehlike devam ediyor” dedi. (DHA)Bu içerik Ufuk Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber