Perşembe, Eylül 19

“Nefes ya da elektronik sigaraya dikkat edelim”

Bakan Kemal Memişoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Konya’daki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü binasında Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti.

Vali Özkan’dan kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Memişoğlu, daha sonra AK Parti il ​​merkezi ve Ekrem Karakaya Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

“Millete daha iyi hizmet etmeye çalışıyoruz”

Merkezde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Memişoğlu, yaptığı açıklamada, Konya’nın şehir hastanesinin yanı sıra üniversite hastaneleri ve 225 sağlık ocağıyla da oldukça iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Sağlık konusunda çok daha iyi yerlere ulaşmak için çaba harcadıklarını belirten Memişoğlu, şöyle konuştu: “Biz milletimize hizmet için buradayız. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi biz hizmetkarız. Millete daha iyi hizmet için millet adına çabalıyoruz. Bu medeniyeti en iyi şekilde ayağa kaldırmaya kararlıyız. Milletimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi

Sağlık açısından üç önemli risk bulunduğunu vurgulayan Memişoğlu, şöyle konuştu:


“Birincisi kilo, ikincisi bağımlılık. Özellikle tütün ve alkol bağımlılığı. Genç nüfusa saldırı olarak gördüğümüz ne yazık ki ne yazık ki sigaraya veya e-sigaraya dikkat edelim. Çünkü bunlar bizi üzecek en önemli riskler. Sağlığımızı kaybetmek Üçüncüsü hareketsizliktir.


Sağlıklı Yaşam Merkezlerimiz ve Aile Sağlığı Merkezlerimiz diyetisyen, fizyoterapistle görüşebileceğimiz, kanser taraması yaptırıp sağlıklı kalabilmek için bilgi alabileceğimiz veya bazı hastalıkların hastaneye gitmeden tedavi edilebildiği en önemli yerlerdir.


Toplumumuzun aile hekimleriyle tanışmasını, sağlıklı yaşam merkezlerine gidip danışmanlık almasını istiyorum. “Diyetisyenden psikoloğa, fizyoterapistten diş hekimine, kanser taramasına kadar tüm hizmetlerin burada ücretsiz olarak verildiğini bilmenizi isterim.”

Memişoğlu daha sonra Taşbina’da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret ederek belediye faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber