Perşembe, Eylül 19

Bitcoin balinaları kıyıya vuruyor: işlem faaliyetleri düşüyor

Son verilere göre, Bitcoin balinaları, kripto para biriminin Mart ayında yeni bir zirveye ulaşmasından bu yana faaliyetlerini azalttı ve şimdi bir sonraki büyük alım veya satım fırsatını bekliyor.

Blockchain analiz platformu Santiment, 11 Eylül’de yayınlanan bir gönderide, “Ağustos ortasından bu yana balinalar üzerindeki kripto para birimi işlemlerinde kayda değer bir düşüş oldu” dedi.

Bitcoin balinaları faaliyetlerini azalttı

Santiment, 100.000 $ veya daha fazla haftalık Bitcoin (BTC) işlemlerinin, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.679 $’a ulaştığı 13 Mart’tan bu yana %33,6 oranında düştüğünü kaydetti.

Verilere göre Ether (ETH) aynı dönemde %72,5 ile daha da büyük bir düşüş yaşadı.

Bitcoin balinaları şu anda Mart ayındaki zirveye kıyasla haftada 29.624 daha az işlem gerçekleştiriyor. Kaynak: Santimento

Analist firma, balinaların (en az 10.000 BTC içeren portföyler) hem boğa hem de ayı piyasalarında eşit derecede aktif olabileceğinden bunun kesinlikle bir düşüş sinyali olmadığını vurguladı.

“Büyük paydaşlar aşırı kalabalık, açgözlülük veya korku zamanlarında bir sonraki hamlelerini yapmak için beklemeye devam ediyor.”

Şu anda 100 üzerinden 31 genel puana sahip olan Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre, kripto para piyasasındaki genel duyarlılık “korku” seviyesinde kalıyor.

Yatırımcılar genellikle piyasa korkusunu bir satın alma fırsatı olarak görüyor. Bitcoin 13 Ağustos’tan bu yana %0,97 düşüşle 58.360 dolardan işlem görürken, bazı analistler varlığın döngüsünün dibine ulaşmadan önce daha fazla düşüş yaşayacağına inanıyor.

Bitcoin son 30 günde değerinin %0,97’sini kaybetti. Kaynak CoinMarketCap

7 Ağustos’ta 10x Research araştırma başkanı Markus Thielen, Bitcoin’in “bir sonraki boğa piyasasına girmek” için “40.000 dip seviyesinin” altına düşmesi gerektiğini söyledi.

Santiment, Bitcoin’in 45.000 dolara düşmesi durumunda korku, belirsizlik ve şüpheyi (FUD) tetikleyebileceğini, ancak 70.000 dolara yükselmesi durumunda büyük bir fırsatı kaçırma korkusunu (FOMO) tetikleyebileceğini söyledi.

Kripto para yatırımcıları piyasa dalgalanmalarından endişe duymuyor

Bu arada, kripto para yatırımcıları mevcut piyasa oynaklığının kısa vadeli olmasını ve daha önce görmedikleri bir şey olmasını bekliyor.

Reflexical’in kurucusu Ajeet Khurana 11 Eylül tarihli bir gönderisinde, “Piyasa çalkantılı olduğunda büyük resmi gözden kaçırmak kolaydır” dedi.

“Bitcoin fiyatı değişkendir ancak temellere odaklanın, sağduyunuzu kullanın ve uzun vadeli bir bakış açısı benimseyin. Gerçek değer zamana karşı dayanıklıdır” dedi Khurana.

Sahte kripto para tüccarı Daan Crypto Trades, “Bir miktar dalgalanma var, ancak son haftalarda alışık olduğumuz bir şey değil” diye ekledi.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar vermeden önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber