Pazartesi, Aralık 30

83 ülkeden 500 ortopedist İstanbul’da buluştu

83 ülkeden kalça ve diz protezi konusunda 500 ortopedi uzmanı İstanbul’da bir araya geldi. Kalça ve diz protezlerinin tartışıldığı toplantıya halktan 360 konuşmacı ve 140 ortopedist katıldı.

Prof., bu alanda dünyanın en önemli ortopedi uzmanlarından biridir. Dr. Javad Parvizi’nin başkanlığını yaptığı iki gün süren toplantıda, tartışmalı 64 konu üzerinde anlaşmaya varıldı. Diz ve kalça protezlerinde gelecekte uygulanabilecek yeni tedavi yöntemleri tartışıldı.

“Dünya Artroplasti Uzmanları Toplantısı”na 12 bilimsel dergi editörü eşlik etti. Alınan kararlar 15 dile çevrilerek dünyanın her yerindeki doktorlara sunulacak.

İnsan vücudunda aşınmış eklemlere uygulanan protetik tedavilerle hareket kabiliyeti korunur. Dünyada her yıl 2,5 milyon kişiye protez takıldığı tahmin ediliyor. Dünya nüfusu yaşlandıkça bu sayının daha da artması bekleniyor. Protez ihtiyacının daha da artacağı tahmin ediliyor. Bu bağlamda teknoloji geliştikçe yeni yöntemler de hızla gelişmektedir. Yeni gelişmelerin ve tedavi yöntemlerinin hastalara faydaları konusunda tartışmalı konuların ele alındığı ilk kez fikir birliği toplantısı gerçekleştirildi.

Protetik cerrahi alanında uzman 83 ülkeden 500 ortopedist, Dünya Artroplasti Uzmanları Toplantısı için İstanbul’da bir araya geldi.

”ORTAK KARAR ALMAK HASTALARA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK”

2 gün süren uzlaşma toplantısına başkanlık etti; Prof.’un ortopedik cerrahi konusunda 700’den fazla bilimsel makalesi bulunmaktadır. Dr. Javad Parvizi bunu yaptı. Parvizi, önceki yıllarda ABD’nin Philadelphia kentinde iki kez ortopedik cerrahide enfeksiyonlar konusunda fikir birliği toplantıları düzenlemesiyle ve cerrahlar arasında fikir birliğine varılmasına yardımcı olmasıyla tanınıyor. Parvizi, bu toplantıda protez ameliyatına ilişkin 300’e yakın tartışmalı konunun 64 başlıkta daraltılarak tartışıldığını belirterek, tartışılan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

prof. Dr. Parvizi, “Ortopedide; hasta seçimi, doğru ameliyatın seçilmesi, rehabilitasyon süreçleri, fizyoterapinin gerekli olup olmadığı, anestezi yöntemleri, ağrı yönetimi, total diz protezi mi yoksa kısmi diz protezi mi, ameliyat sonrası hastaların hastanede kalış süresinin belirlenmesi, ayaktan ameliyat, hastaya protez uygulanmışsa yapılması gerekir tekrar ameliyata alın. Yıllardır bunun mümkün olup olmadığı tartışılıyor. Burada tartışılan tüm konularda ortak karar alınması hastalara büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

”Kararlar 15 dile tercüme edilecek”

Dr., 2 bilimsel dergi editörünün katıldığı toplantıda, yürütme kurulu olarak sonuçların prestijli Journal of Arthroplasty dergisinde yayınlanmasına karar verdiklerini açıkladı. Parvizi sözlerine şöyle devam etti:

”Burada mutabakata vardığımız belgeler 15 dile çevrilecek. Bu belge toplantıya katılamayan cerrahlara da dağıtılacaktır. Dolayısıyla dünyadaki pek çok ortopedi cerrahı bu toplantıda ortaya çıkan sonuçları elde edebilecek ve aynı tedavi yöntemlerinin takip edilmesine katkı sağlayacaktır.”

“DÜNYAYI İSTANBUL’A GETİRECEĞİZ”

Ortopedik Enfeksiyonlar başlıklı uzlaşı toplantısının gelecek yıl İstanbul’da yapılacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Parvizi, şunları söyledi: “Türkiye özellikle tıp alanında keşfedilecek bir ülke çünkü Türkiye’de tıp çok yüksek standartlara sahip. Bu toplantı aynı zamanda farklı ülkelerden insanların Türkiye’deki sağlık hizmetlerine bakıp hastanenin, şehrin ve ülkenin ne kadar harika olduğunu anlamaları için bir fırsat oldu. Gelecek yıl 190 ülkeden 1.800 doktor gelecek. “Bütün dünyayı İstanbul’a getireceğiz” dedi.

”64 FARKLI KONU GÖRÜŞÜLDÜ”

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tuncay, şunları söyledi: “Parvizi başkanlığında gerçekleşen ve ‘Dünya Uzmanlar Toplantısı’ diyebileceğimiz bu uzlaşma toplantısı öncesinde bilimsel çalışmalar yapıldı. Güncel bilimsel bilgilerin bir sunumla aktarıldığı sonuçlar, Amerika ve Avrupa’nın önde gelen sağlık kuruluşlarından uzmanların yanı sıra 83 ülkenin önde gelen isimlerinin de katılımıyla tartışmaya açıldı. Dünya çapında tartışılan her konuya yönelik bir oylama yapılmış olup, belli bir oranın üzerinde kabul gören konulara yönelik devam eden tartışmalara yanıtlar verildiğini söyleyebiliriz. Bilim kendi alanında “Böylece dünyanın her yerinde görülecek” dedi.

”TOPLANTI TÜRKİYE’NİN ORTOPEDİ SEKTÖRÜNÜN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİNE KATKIDA OLACAK”

Protez operasyonlarında karşılaşılan 64 sorundan birinin enfeksiyon olduğunun altını çizen Prof. Tuncay, şunları söyledi: “Bu toplantıda hastaların enfeksiyon kapmasını önlemek için uygulanabilecek ve daha öncelikli olan yöntemler gibi konular ele alındı. Ayrıca uygun hastaların seçilmesi, tüm hastaların ameliyat edilmemesinin sağlanması, hastalara göre seçilebilecek tedavi yöntemlerinin çeşitleri ve sonuçların analiz edilmesi gibi sonuçların elde edilmesi tedavi açısından önemlidir. İstanbul’da yapılan bu toplantının çok önemli bir sonucu; Türkiye’nin ortopedi alanında bir çekim merkezi haline gelmesine önemli katkı sağlıyor. “Bu konudaki bilimsel bilgimiz, toplantıya katılan dünyanın farklı ülkelerinden uzmanlar tarafından da takdir edildi” dedi.

Protez cerrahisinin tarihinin 1960 yılına dayandığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Remzi Tözün, cerrahi yöntemlerin yeni teknolojilere dayalı olarak geliştiğini kaydetti. Bu ameliyatların hastalara hareket özgürlüğü, ağrısız bir yaşam ve daha kaliteli bir yaşam sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tözün, şöyle konuştu: “Gelişen yenilikçi teknolojiler ve yaklaşımlar sayesinde protezler vücuda en uygun şekilde yerleştirilebiliyor. yol. Ayrıca kanama ve ağrı riski giderek azalmakta ve ameliyat sonrası iyileşme daha hızlı sağlanabilmektedir. Hem 16 yaşındaki bir hastaya, hem de 102 yaşındaki bir hastaya protez ameliyatı yapabiliyoruz. Burada önemli olan hastaya özel tedavi yaklaşımının benimsenmesidir. Yaşam kalitesini bozuyorsa ya da yaşamı kısıtlıyorsa yaşa bakılmaksızın protez ameliyatı yapabiliyor, gerekli tüm kontrolleri yapıp hastayı optimize edebiliyoruz” dedi.

Ortopedi alanında yapılan uzlaşı toplantılarının da Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Tözün, toplantıdan çıkacak sonuçların tedavi başarısını artıracağını ve dolayısıyla hastalara fayda sağlayacağını vurguladı. (İHA)

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: