Cuma, Eylül 20

Paralarını çekemeyince bankalara saldırdılar! Lübnan’da olaylar savaş alanına dönüştü

İsrail ile Hizbullah arasında artan savaş gerilimi Lübnan ekonomisini vurdu. Zaten zor bir dönemden geçen ülke ekonomisi, bölgedeki gerilimin artmasıyla birlikte dibe vurdu. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta İsrail saldırıları nedeniyle mali kriz daha da büyüdü. 2019 yılında finansal çöküşün başladığı ülkede insanlar bankalardan paralarını çekemedi. Protestoların ardından bankaların bulunduğu sokak savaş alanına dönüştü.

BEIRUT’TA BANKALARA SALDIRIYOR

Başkent Beyrut’ta vatandaşlar paralarını çekemedikleri için bankalara saldırdı. Pencereler ve çerçeveler yıkıldı. Lübnanlılar bankaların camlarında taş, sopa, pankart ve buldukları her şeyi yere fırlattı.

“PARAMIZI GEÇERSİZ EDENLERİ YOK EDECEĞİZ”

CNN Türkrk’ün haberine göre; Lübnanlı bir kişi, “Bugün banka sahiplerine bir mesaj vermek için buradayız. Paramızı geçersiz kılanları yok edeceğiz. 5 yıldır devam eden hırsızlığa cevabımız budur. Paramızı geri vermelerini bekliyorduk ama aldık. Hiçbir şey “. . Sadece 150 veya 300 dolar alıyoruz. Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Hayatımın eserini çaldılar. “Onların kanına, canına mal olsa, bizi yağmalayan banka sahiplerinin canına mal olsa da hakkımı almak istiyorum” diye bağırdı.

Memnun oldum

Lübnanlı bir kadın, “Sıcak olsun, soğuk olsun, son nefesimize kadar sokaklarda kalacağız. Biz paramızı her bakana, milletvekiline, cumhurbaşkanına verdik. Paramızı bankalara yatırdık ve talep ediyoruz. İsteseler de istemeseler de paramızı bize geri veriyorlar.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber