Pazar, Eylül 22

Hamas lideri Haniye öldürülmeden önce tüm dünyaya bu çağrıyı yapmıştı! 3 Ağustos’ta planlanmıştı…

Haniye, geçtiğimiz günlerde Hamas’ın internet sitesinde yaptığı açıklamada, İsrail’in yaklaşık 10 aydır Gazze halkına soykırım uyguladığını, İsrail hapishanelerinde ölen mahkumların sayısında benzeri görülmemiş bir artış yaşandığını, sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtmişti. Tutukluların yaşadığı koşullar ve Gazze’de tutuklulara yönelik bir katliamın yürütüldüğü iddia edildi. Psikolojik ve fiziksel işkence, yavaş öldürme, bakımdan, gıda ve ilaçtan mahrum bırakma gibi suçların işlendiğini söyledi.

ULUSLARARASI TOPLULUĞU ELEŞTİRİN

Haniye, açıklamasında, uluslararası toplumun Filistin halkına ve tutsaklara yönelik bu saldırıları durdurmakta başarısız olduğunu, ABD yönetiminin bu saldırılara destek verdiğini, insan hakları kurumlarının Gazze halkı ve Filistin halkına gerekli desteği sağlayamadığını vurguladı. mahkumlar. hapishanelerde.

AA-20240730-35274556-35274553-IRAN_CUMHURBASKANI_PEZESKIYAN_HAMAS_SIYASI_BURO_BASKANI_HENIYYE_ILE_GORUSTU

3 AĞUSTOS’TA ARAYIN

Haniye, 3 Ağustos’u Gazze halkına ve İsrail zindanlarındaki tutsaklara destek için ulusal ve uluslararası bir gün ilan ederek, tüm İslam, Arap ve dünya ülkelerine bu günde gösteriler düzenlemeye çağrıda bulundu.

AA-20240731-35277075-35277074-HAMAS_LIDERI_HENIYYE_TEHRANDA_TEROR_ATTACK_OLURULDU

Hamas lideri, İsrail’in Gazze halkına ve tutuklulara yönelik saldırıları duruncaya kadar gösterilerin devam etmesini istedi.

AA-20240731-35277144-35277143-HAMAS_LIDERI_HENIYYE_TEHRANDA_TEROR_ATTACK_OLURULDU

ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine katılmak üzere Tahran’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybetti. İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada, “Tahran’da kaldıkları konuta düzenlenen saldırı sonrasında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve bir koruması şehit oldu.” denildi.

İran basınında yer alan haberlerde, olayın nedeni ve boyutunun araştırıldığı, saldırının ayrıntılarının daha sonra açıklanacağı belirtildi. Bu içerik Ufuk Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber