Pazar, Eylül 22

“Kağıt kaplan”a referans! İran’da Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesinin ardından kaos yaşandı: “Kim bilir ne için sattılar?”

İsrail dün gece Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırırken, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye Tahran’daki evinde öldürülmüştü. Hamas hareketi ve İran Devrim Muhafızları, Haniye’nin İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıda öldürüldüğünü açıkladı. İran’a yönelik tepkiler sosyal medyaya da sıçradı.

İRAN CUMHURBAŞKANI TÖRENİ İÇİN TAHRAN’DAYDI

Haniye, İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın göreve başlama törenine katılmak üzere Tahran’daydı. Gece yarısı civarında Haniyeh’in evinde öldürüldüğü haberi geldi.

Pezeshkian ve Haniye geçtiğimiz günlerde Tahran’da buluştu

“İRAN ŞİMDİ SÜPER VİDEO ÇEKİP KENDİNİ İSRAİL’E SATACAK”

Haniye cinayetine yönelik sosyal medya eleştirileri öncelikle suikastın İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilmesine yönelikti. Bir kullanıcı şu yorumu yaptı: “İran devleti gerçek bir kağıt kaplandır. Ülkenize gelen yabancı bir siyasi lideri koruyamıyorsanız dükkanı kapatın ve gidin. Şimdi İran devleti güzel bir video çekecek ve İsrail’den intikam alacak. “. “

AA-20240731-35277144-35277143-HAMAS_LIDERI_HENIYYE_TEHRANDA_TEROR_ATTACK_OLURULDU
Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Heniye (sağda), Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Qasim (sağdan 2), Filistin İslami Cihad hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nahhale (soldan 2) ve İran destekli Husilerin sözcüsü Yemen Muhammed Abdusselam (Solda).

“SINIRLARI İÇİNDE KORUMALARI GEREKEN TEK İNSANI KORUYAMADILAR”

Bir başka kullanıcı ise İran’ı “Haniye’yi satmakla” suçladı ve tepkisini şu şekilde dile getirdi:
“Acaba İran, Haniye’yi ne uğruna sattı? Aylardır bilgisayar animasyonlarından başka bir şey yapmayan İran, kendi sınırları içinde koruması gereken tek insanı koruyamadı. İran’a olan nefretimiz boşuna değil.”

AA-20240730-35273741-35273734-IRANIN_9UNCU_CUMHURBASKANI_PEZESKIYAN_ICIN_MECLISTE_YEMIN_TORENI_DUZENLENDI

“İNSAN DÜŞÜNMEDEN DURAMAZ”

İran’a yönelik bir diğer tepki ise şu oldu: “Komplo teorilerinden uzak durulmalı. Ama öyle bir dönemde oldu ki, İran’ın Hizbullah’a dokunmamak karşılığında Haniye’yi sattığını düşünmeden edemiyoruz.”

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber