Pazar, Eylül 22

Haniye’nin İran’da öldürülmesi tesadüf mü? Çok konuşulacak “mesaj”ın detayı: İsrail isterse…

Ortadoğu’da kriz devam ediyor. Dün gece gerilimi artıracak yeni gelişmeler yaşandı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta saldırı yaşanmış, ardından Hamas lideri İsmail Haniye İsrail tarafından öldürülmüştü. İsrail henüz saldırının sorumluluğunu üstlenmemiş olsa da bu iddia Hamas ve İran’dan gelen açıklamalarla doğrulandı.

Kritik gelişmeler yaşanırken ABD medyası da son gelişmeleri değerlendiriyor ve saldırının ardından yaşananları yazıyordu. Akdeniz’de İsrail’i savunma faaliyetleri sürerken, İran’a yönelik saldırıyla ilgili şaşırtıcı açıklamalar yapıldı.

NTV’nin Amerika temsilcisi Hüseyin Günay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

ABD ve İngiliz donanmaları şu anda Akdeniz’de. İsrail ve Lübnan kıyılarına ulaşmaya çalışıyor.

İSRAİL’İ SAVUNACAKLAR

Bu donanmalar herhangi bir karşı saldırıda İsrail’i savunacaktır. ABD ve İngiliz donanmaları daha önce bazı roketleri engellemişti. ABD medyası bu saldırının sorumlusunun İsrail olduğunu iddia ediyor. Hamas’la ateşkes görüşmelerinin sona ereceğini söylüyorlar.

AA-20240731-35277075-35277072-HAMAS_LIDERI_HENIYYE_TEHRANDA_TEROR_ATTACK_OLURULDU

NEDEN İRAN’DA YAPILDI?

İsrail’in ABD’ye haber vermeden, ABD’den bilgi almadan bunu yapamayacağını belirtenler de var. ABD medyası öyle söylüyor; İsrail isteseydi bu saldırıyı Katar’da ya da Dubai’de yapabilirdi ama İran’da bilinçli olarak yapıldı. ABD’nin yanı sıra hem Hamas’a hem Hizbullah’a hem de İran’a mesaj gönderdi. Haniye’nin son fotoğrafı İran cumhurbaşkanıyla birlikte.

kamala1

KAMALA HARRIS DETAYI! HERŞEY DEĞİŞEBİLİR

Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşma tüm dünyayı şaşırttı. ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyeleri Netanyahu’yu 5-6 dakika boyunca bağırıp alkışladı. İlginç bir gösteriydi. ABD medyası Netanyahu’nun geri döndüğünü ve ondan aldığı güçle bu suikastı gerçekleştirdiğini iddia ediyor.

AA-20240731-35277075-35277073-HAMAS_LIDERI_HENIYYE_TEHRANDA_TEROR_ATTACK_OLURULDU

Amerika Birleşik Devletleri için Ukrayna’daki savaş oy kaybetti. Ancak Hamas’a karşı kazanılan zaferler, görevdeki cumhurbaşkanı veya cumhurbaşkanı adayının partisi içinde kamuoyunun puan kazanmasını sağlıyor. Biden yönetiminin Haniye cinayetiyle ilgili “nerede olduğunu söyledik”, “bilgi verdik” gibi açıklamaları Biden yönetimine puan kazandıracak. Yani Harris’e fayda sağlayacak. Kamala Harris’in Netanyahu’ya karşı mesafeli bir tutum sergilediğini ve İsrail lobisi tarafından eleştirildiğini de belirtmekte fayda var. Biden yönetiminden tüm bu eleştirileri ortadan kaldıracak bir açıklama gelebilir. Bölgede gerilimin artacağı görülüyor.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber