Pazar, Eylül 22

Haniye suikastının ardından gözler ABD’deydi! Bakanlardan ardı ardına açıklamalar: Bilmiyorduk, ilgimiz yoktu

Dünya, İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye düzenlenen suikastı konuşuyor. Konuyla ilgili Amerikalı bakanların açıklamaları birbirini takip ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken şunları söyledi: “Hiçbir şey anlaşmaya varmanın önemini azaltamaz. Şu ya da bu olayın etkisinin ne olacağını tahmin etmeye çalışmayacağım. İsmail Haniye suikastından haberimiz yoktu ve yapmadık. Bizim bununla hiçbir bağlantımız yoktu.” dedi.

SAVUNMA BAKANI AUSTIN: “İSRAİL SAVUNMASINA KESİNLİKLE YARDIMCI OLACAĞIZ”

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, temaslarda bulunmak üzere gittiği Filipinler’de gazetecilere açıklamalarda bulundu. IHA’ya göre; Açıklamasında Orta Doğu’daki krize değinen Austin, bölgede büyük çaplı bir savaşın kaçınılmaz olduğu fikrine katılmadığını belirterek şöyle konuştu: “Savaşın kaçınılmaz olduğunu düşünmüyorum. Bu fikrimi sürdürüyorum. “Diplomasi için her zaman yer ve fırsat olduğuna inanıyorum” dedi.

Austin, İsrail’in kuzey sınırındaki gerginlikten endişe duyduklarını vurgulayarak, “Olayların bölge genelinde daha geniş bir çatışmaya dönüşmesini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim.”

“DİPLOMASİYLE GERİLİMİ AZALTMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesiyle ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olup olmadığı sorulduğunda Austin, “Verecek başka bilgim yok” yanıtını verdi.

ABD’nin geniş çaplı bir çatışmada İsrail’in savunmasına destek sağlayıp sağlayamayacağı sorulduğunda Austin şu yanıtı verdi: “İsrail’in savunulmasına kesinlikle yardım edeceğiz. Nisan ayında bunu yaptığımızı gördünüz. “Bunu tekrar yapmamızı bekleyebilirsiniz” dedi.
Önceliklerinin diplomasi olduğunu yineleyen Austin, büyük çaplı çatışma ihtimaline değinerek şunları söyledi: “Bunun olmasını istemiyoruz. Gerilimi azaltmaya ve sorunları diplomasi yoluyla çözmeye yardımcı olacak şeyler yaptığımızdan emin olmak için çok çalışacağız” dedi.

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Depremzedeleri 370 bin TL dolandırdılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber