Pazar, Eylül 22

Sansasyon yaratacak iddia: Almanya sahte belgelerle Schengen vizesi dağıttı!

Haftalık Focus dergisinde yayınlanan haberin ardından Berlin ve Cottbus savcıları müdahale etti. Almanya’nın büyükelçiliklerine ve Federal Dışişleri Bakanlığı’na bağlı konsolosluklara kimin emir verdiğine ilişkin soruşturma başlatıldı. Afganistan, Suriye ve Türkiye’nin yanı sıra Pakistan ve bazı Afrika ülkelerinden de aynı yöntemle Almanya’ya gelen kişilerin olduğu iddia edildi.

“Gördüğümüz Bir SKANDAL HAKKINDA KONUŞMAZSINIZ”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Vize verilirken yasa ve kurallara uyulduğunu” belirterek, “sahte belgelerle uygunsuz vize verildiği” iddialarının ve soruşturmaların yalnızca 19 işlemi kapsadığını belirtti. “Vize skandalı söz konusu olamaz” dedi. Ancak Berlin ve Cottbus savcılıklarının soruşturmalarının çok daha fazla vize prosedürünü kapsadığını da söyledi.

görünüm1

ALMANYA ‘VİZE YOLSUZLUĞU’ İDDİASIYLA KARŞILAŞTI

Derginin haberine göre, Taliban’ın 2021 yılında Kabil’de iktidara gelmesinin ardından Afganistan’daki Alman diplomatik misyonlarında çalışan Afganların aileleriyle birlikte vize ve pasaportsuz olarak Almanya’ya getirildiği ve son dönemde “vize yolsuzluğu” iddialarının gündeme geldiği hatırlatılıyor. o dönemde yaşananlarla hiçbir ilgisi yok.

vis3

ALMANYA 157 BİNİN ÜZERİNDE VİZE VERDİ

Almanya’nın bu yılın ilk altı ayında vasıflı işçi olarak ülkeye girmek isteyen 80 bin kişiye vize verdiği anlaşılıyor. Alman Basın Ajansı’nın Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan edindiği verilere göre, 40 bin başvuru nitelikli personel olarak değerlendiriliyor. Dışişleri Bakanlığı’nın 2023 yılının tamamında 79 bini vasıflı çalışan olmak üzere 157 binden fazla çalışma vizesi verdiği ancak rakamların Almanya’nın ihtiyaç duyduğu iş gücünden daha az olduğu belirtildi.

Önceki içerik Sonraki içerik
İTÜ'de korkutan yangın!  Çocuklar ve aileleri tahliye edildiİTÜ’de korkutan yangın! Çocuklar ve aileleri tahliye edildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber