Cumartesi, Eylül 21

ABD’den Golan Tepeleri ile ilgili açıklama! ‘Saldırı…’

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, dünkü saldırının failinin Lübnan Hizbullahı olduğunu söyledi.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

“HERKES BU SALDIRIYI KINMALI”

Saldırıya ilişkin Watson şunları söyledi: “Bu saldırı Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildi. Bu onların roketiydi ve kontrolleri altındaki bir bölgeden fırlatıldı. Herkesin bu saldırıyı kınaması gerekir.” dedi.

İsrailli ve Lübnanlı yetkililerle yakın temas halinde olduklarını kaydeden Watson, ABD’nin İsrail’i tereddütsüz desteklemeye devam edeceğini ve Mavi Hat boyunca diplomatik bir çözüm için de çalıştığını vurguladı.

ABD yönetimi dün yaptığı ilk açıklamada saldırıyı kınadı ancak saldırının sorumlusunun Hizbullah olduğunu söylemedi.

MAJDEL ŞEMS SALDIRISI

İsrail’in işgal ettiği Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems kentindeki futbol sahasına düzenlenen roket saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetti, 6’sı ağır 24 kişi de yaralandı.

İsrail ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından “durumun değerlendirilmesi ve emrindeki gizli servislerin sonuçlarına göre” gerçekleştirildiği belirtildi.

Hizbullah hareketi, Mecdel Şems’e yönelik saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği yönündeki suçlamaları reddetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “İsrail bu ölümcül saldırıyı bir kenara bırakmayacak. Hizbullah daha önce ödemediği ağır bir bedel ödeyecek.” İfadesini kullandı.

Kaynak: AABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Sitede Burkini krizi! Havuza girmesini engellemek için… Gözaltına alındılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber