Cumartesi, Eylül 21

Putin, Amerika’nın Almanya’ya füze yerleştirme planını reddetti! “Amerikan planları uygulanırsa…”

Putin Donanma Günü nedeniyle St. Petersburg’u ziyaret etti. St. Petersburg’da Neva Nehri üzerinde düzenlenen askeri deniz geçit törenine katıldı. Rus donanmasına ait gemi ve mürettebatın hazır bulunduğu törene Çin, Cezayir ve Hindistan donanmalarına ait gemiler de katıldı. Bu yılki geçit törenine 20 gemi, bir denizaltı, 4 yelkenli gemi ve 2 bin 500’den fazla asker katıldı.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

Putin törende yaptığı konuşmada, Rus Donanması’nın ve silahlarının sürekli yenilendiğini, gemileri yeni nesil yüksek teknolojili ekipmanlar ve hipersonik füze sistemleriyle donatmaya ve geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

ABD’NİN ALMANYA İÇİN PLANI

ABD yönetimi ve Alman hükümetinin, 2026’dan itibaren Amerikan yüksek hassasiyetli ve uzun menzilli füze silah sistemlerini Alman topraklarında konuşlandırma planlarına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Putin, önemli Rus devlet ve askeri tesislerinin, idari ve sanayi merkezlerinin ve Savunma altyapısı bu füzelerin menzilinde olacak.

Putin, “Gelecekte nükleer başlıklarla donatılabilecek bu tür füzelerin bölgemizdeki hedeflere uçuş süresi yaklaşık 10 dakika olacak” dedi. Dedi.

Daha önce ABD’nin tatbikatlar sırasında Danimarka ve Filipinler’de Typhon füze sistemlerini konuşlandırdığını söyleyen Putin, bu durumun Amerikan orta menzilli Pershing füzelerinin Avrupa’ya konuşlandırılmasıyla ilgili “Soğuk Savaş” olaylarını hatırlattığını vurguladı.

Putin şunları söyledi: “Eğer ABD bu tür planları uygularsa, donanmamızın kıyı kuvvetlerinin yeteneklerinin arttırılması da dahil olmak üzere, orta ve kısa menzilli saldırı silahlarının konuşlandırılmasına ilişkin daha önce varsayılan tek taraflı moratoryumdan kendimizi kurtulmuş sayacağız. Bu tür sistemlerimizden bazılarının geliştirilmesi son aşamada ve “Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerindeki uydularının hareketlerini de dikkate alarak bunları konuşlandırmak için benzer önlemler alacağız.”

inç_b_c_484081c5a4d1dd8b7d0f5980a2ad3660

“RUS’UN STRATEJİK UÇAK DEVRİYELERİ ABD’YE BİR CEVAPTIR”

Putin, Rus stratejik uçaklarının uçuşları konusunda Washington’da gerilimin arttığını vurgularken, Rus stratejik füze uçaklarının Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana Rusya sınırlarından uzak hava devriyeleri yapmadığını hatırlattı.

Rusya lideri Putin şunları söyledi: “Rusya o dönemde artık buna gerek olmadığına inanıyordu. Dünya değişmişti, Soğuk Savaş geçmişte kalmıştı. Ancak ABD bu tek taraflı jeste yanıt vermedi ve devriye gezmeye devam etti.” Bu nedenle 2007 yılında bu tür uçuşlara yeniden başladık. Bu “bu tedbir aynı zamanda ABD’nin stratejik ve keşif uçaklarının dünyanın hassas bölgelerinde Rusya’ya karşı artan faaliyetlerine de bir yanıttı. Bu tedbir aynı zamanda Asya’da güvenliğin sağlanmasını da amaçlıyor. -Pasifik bölgesi.” dedi.

(AA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Hollanda'nın kararı tepkilere yol açtı! Hollanda’nın kararı tepkilere yol açtı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber