Cumartesi, Eylül 21

İsrail Gazze’de sivil katliamına devam ediyor! Sahra hastanesini bombaladılar…

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deir Belah kentinde yerinden edilenlerin sığındığı Hadija okul sahra hastanesinin İsrail savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu 31 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

Gazze hükümetinin basın bürosundan yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Deir Belah kasabasındaki Hadice okulu sahra hastanesine saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 31 Filistinlinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

Basın bürosundan daha önce yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının söz konusu okulun sahra hastanesine 3 füze fırlattığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail’in gerçekleştirdiği bu “katliamların” sağlık sistemini ve hastaneleri tahrip ederek hizmet dışı bıraktığı vurgulanarak, “Yerinden edilmiş insanlara ve sivillere yönelik bu katliamların sürdürülmesinden İsrail ve ABD yönetimi sorumludur” vurgusu yapıldı.

Açıklamada, “Sağlık ve tıbbi malzeme yetersizliği, sınır kapılarının yaralı ve hastaların geçişine kapatılması, yakıt yetersizliği ve insani durum nedeniyle sağlık ekipleri ve kalan ameliyathaneler üzerinde büyük baskı var” denildi. not. Söylendi.

2

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hatice okul kampüsünde “Hamas’ın gizli komuta kontrol kompleksine saldırı düzenlediği” iddia edildi.

İsrail ordusunun hedef aldığı okul, daha önce Filistinlileri sığınmaya davet ettiği Deir Balah şehrinin batısında “insani bölge” olarak sınıflandırılan bir bölgede bulunuyor.

aa

Önceki içerik Sonraki içerik
Ortadoğu'da gerilim zirvede!  İsrail o ülkeye atıfta bulunarak şunları söyledi: Ortadoğu’da gerilim zirvede! İsrail o ülkeye atıfta bulunarak “topyekün savaş anına yaklaşıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber