Cuma, Eylül 20

Doğaçlama ‘Dragon House’ sahnesi Suudi Arabistan’da eleştiri yağmuruna tutuldu

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

‘Ejderha Evi’nin son bölümündeki doğaçlama sahne Suudi Arabistan’da sert eleştirilere yol açtı.

REKLAM

Eleştiri bombardımanına uğrayan diziler kervanına son bölümüyle ‘Ejderhanın Evi’ dizisi katıldı. İkinci sezonun altıncı bölümü, IMDB’de ortalama 6,2 puan alarak dizinin şu ana kadarki en düşük reytingli bölümü oldu.

Game of Thrones dizisinin ön bölümü olan HBO dizisinin bu haftaki bölümü, 21 Temmuz’da yayınlandıktan sonra yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Bu bölüme IMDB’de verilen 27.000 puanın yaklaşık 9.400’ü tek yıldız, yani %35’i. Bu puanların 4.500’ü bölüm için en az oyu alan ülkelerden biri olan Suudi Arabistan’dan geldi.

Dizinin şu ana kadarki en düşük reytingini alan bu bölüm, 9,6 yıldızla en yüksek reytinglerden birini alan ikinci sezonun dördüncü bölümü olan “Kızıl Ejder ve Altın”ın çok gerisinde kaldı.

“Smallfolk” başlıklı bu tartışmalı bölümde, dizide sırasıyla Emma D’Arcy ve Sonoya Mizuno’nun canlandırdığı iki kadın karakter olan Kraliçe Rhaenyra ve Leydi Mysaria arasındaki bir öpüşme sahnesi yer alıyordu.

Kraliçe Rhaenyra, Hightower ailesi tarafından gasp edilen tahtı geri alma mücadelesinde savaş konseyi tarafından giderek aşağılandığını hissederken, tek sadık müttefiki olarak gördüğü Fısıltılar Lordu Mysaria’da teselli buldu.

Başlangıçta bölüm sonunda iki karakter arasında gerginlik yaşanması planlanmıştı ancak D’Arcy karakterler arasında öpüşme fikrini öne sürerek senaryoda yer almayan bu sahneyi sette doğaçlama yaptı. .

Variety’ye konuşan D’Arcy şunları söyledi: “Öncelikle bu karakterlerin birbirlerine karşı büyük bir empati ve minnettarlık duygusu var. Rhaenyra, Mysaria’nın hayatını bu kadar cesurca yaşamasından çok etkileniyor ve sonra onlar tarafından ele geçirilen iki bedene dönüşüyorlar. Birbirimizin dokunuşları.”

LGBTQ+’ların beyaz perdede temsili için bir başarı öyküsü olarak görülen bu öpüşme sahnesi, IMDB’de sert eleştirilere maruz kaldı.

Sahneye tepki gösteren kullanıcılardan biri olan ahmedraheemjasim, “Daha önce kimsenin kendi başarı öyküsünü gereksiz 30 saniyelik bir sahneyle mahvettiğini görmemiştim” diye yazdı.

RetroRick, “Gündemden Kaçamazsınız” başlıklı bir eleştiri yayınladı.

Bölümle ilgili olumsuz yorumların tümü öpüşme sahnesine odaklanmasa da bazıları ikinci sezonun yavaş akışına dikkat çekti. Bu haklı bir eleştiri olarak görülebilir, çünkü dizi kaçınılmaz olarak izleyicilere topyekün savaş beklentileri aşılarken, aksiyondan ziyade yemek masası sohbetleriyle sezon ortasında bir arayla karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz yıl bir başka HBO dizisi olan “The Last of Us” da aynı nedenlerle IMDB’de düşük puanlar almış ve eleştiriler almıştı.

‘Smallfolk’, yayınlandığı 2022 yılından bu yana izleyicileri ekrana kilitleyen bir dizi için pek parlak bir bölüm değildi. Ancak daha çok siyasi tartışmalara ve gelecekteki çatışmalara yönelik taktiklere odaklanan sahneler, izleyiciyi ekrana kilitleyecek kadar sıkıcı değildi. uyumak.

Ayrıca bölümde, bir ejderhanın kelimenin tam anlamıyla iki kişiyi diri diri yaktığı iddialı bir sahne yer alıyor. Yanan kurbanlardan birinin boğazını keserek canına kıydığı bu sahne, yavaş ilerleyen bölümlere alerjisi olan seyircinin aksiyon açlığını bir nebze olsun dindirmiş olsa gerek.

Ek kaynaklar • Çeşitlilik, IMDB

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber