Cuma, Eylül 20

Biden’ın adaylığıyla ilgili yeni gelişme! “Emekli olması an meselesi”

Son dakika haber: 5 Kasım ABD seçimleri öncesinde gündem oldukça yoğun. Eski Başkan Donald Trump’a düzenlenen suikast girişiminin ardından durum Trump’ın lehine döndü. Üstelik Biden’ın sağlık durumunun kötü olması hem ABD’de hem de dünyada sürekli tartışılan bir konu. Son olarak ABD’deki Demokrat Parti üyeleri, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylığından çekilmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

“BİDEN’İN ÇEKİLMESİ ZAMAN MESELESİ”

Demokrat Parti kaynakları Reuters’e, Biden’ın adaylığını geri çekmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

Axios haber sitesi, parti içindeki bazı Demokratların baskıları üzerine Biden’ın kenara çekilmeye ikna edildiği yönündeki yorumları derleyen bir rapor hazırladı.

Raporda, 27 Haziran gecesi Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile CNN’de yaptığı ilk canlı tartışmanın ardından Biden’ın adaylığını ilerletme becerisine ilişkin endişelerin arttığı ve birçok Demokratın ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Adam Schiff’in açıklamasını eleştirdiği vurgulanıyor. Temsilcilere, Biden’ın geri çağırma çağrısına katıldığı söylendi.

HAFTASONU BİTEBİLİR

İsmini vermek istemeyen bir kaynak, “Biden’ın doğru olanı yapacağına inanıyorum. O yönde ilerliyor” dedi. dedi.

Raporda Biden’ın başkanlık kampanyasını bu hafta sonu sonlandırabileceği belirtiliyor.

ÖNE ÇIKAN ADAY: KAMALA HARRIS

Bu arada ABD’de yapılan bir ankette Demokratların yüzde 79’unun, Başkan Biden’ın seçimlerden çekilme kararı alması halinde Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan adayı olarak gösterilmesini desteklediği ortaya çıktı.

BİDEN’İN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN TARTIŞMALAR

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışan Demokrat Partili Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Trump, 27 Haziran gecesi CNN’de canlı yayınlanan ilk tartışmada çatıştı.

81 yaşındaki Biden, ikinci dönem adaylığında yaşıyla ilgili endişeleri giderecek bir performans sergileyemedi ve programın ardından yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Demokrat Parti üyeleri ve Biden’ı destekleyen bazı medya kuruluşları, Biden’a “başkanlık seçimlerinden çekilme” çağrısında bulunmuştu.

Ancak Biden, sağlık durumunun artık eskisi gibi olmadığını itiraf ederek, Trump karşısında hâlâ en iyi alternatif olduğunu açıkladı ve yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.

(AA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
Üst geçitten atlayan kızı sürücüler fark etti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber