Cuma, Eylül 20

Trump’a saldırı gizemini koruyor! FBI bu sorunun cevabını henüz bulamadı.

Trump’a suikast girişiminde bulunan şüpheli Thomas Matthew Crooks’un bu saldırıyı nasıl planladığı ve neden gerçekleştirdiği konusundaki belirsizlik sürüyor. Eski başkanın adaylığının resmen onaylandığı Milwaukee’de Cumhuriyetçi Parti’nin ulusal kurultayı devam ederken, 13 Temmuz’da Trump’a düzenlenen saldırıya ilişkin sorular da yanıt bekliyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, suikast girişimiyle ilgili soruşturmayı yürüten FBI, Crooks’un cep telefonunun şifresini ele geçirdi, bilgisayarını, evini ve arabasını inceledi ve 100’den fazla kişiyle görüştü ancak bunun nedeni henüz bilinmiyor. Trump’a yönelik bu saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin ise bir sonuca varamadığı söyleniyor.

ŞİMDİYE KADAR ÖNEMLİ BİR İPUCU BULUNMADI.

Soruşturma devam ettiği için isminin açıklanmaması kaydıyla AP’ye konuşan yetkililer, Crooks’un neden Trump’ı hedef aldığını açıklayan herhangi bir yazı, intihar notu, sosyal medya açıklaması veya başka gösterge bırakmadığını vurguladı.

Yetkililer, saldırganın telefonunu ve diğer eşyalarını inceledikten sonra, saldırıyı tek başına mı yaptığına yoksa başkalarıyla birlikte mi hareket ettiğine dair henüz “önemli bir ipucu” bulamadıklarını söyledi.

2024-07-13T223429Z_2032535608_RC2MU8AUEPHF_RTRMADP_3_USA-ELECTIONS-TRUMP

Yetkililer, 20 yaşındaki Crooks’u tanıyanların onu “tek başına oturan ve kimseyle konuşmayan garip bir çocuk” olarak tanımladıklarını, ancak onun “insanlarla konuşmayı sevmeyen normal bir insan” olduğunu söyledi. ” ve “tehlikeli sayılabilecek hiçbir işaret göstermedi.”

AA-20240717-35168561-35168540-ABDDE_CUMHURIYETCI_PARTI_ULUSAL_KONGRESI_DEVAM_EDIYOR

Lisede avcı kıyafeti giydiği için arkadaşları tarafından alay edildiği ve zaman zaman zorbalığa uğradığı bildirilen Crooks’un bir süre lise tüfek takımına katılmaya çalıştığı ancak “zayıf olduğu” gerekçesiyle reddedildiği paylaşıldı. çekimde”.

Crooks’un liseden sonra gittiği iki yıllık üniversiteden mühendislik diplomasıyla mezun olacak kadar zeki olduğu belirtilirken, Cumhuriyetçi Parti’ye siyasi kayıtlı olduğu ancak 15 dolar bağışladığı belirlendi. 2021’de Demokrat Parti.

AA-20240717-35168561-35168534-ABDDE_CUMHURIYETCI_PARTI_ULUSAL_KONGRESI_DEVAM_EDIYOR

ŞÜPHELİ EVE GELMEYİNCE BABASI POLİS ÇAĞIRDI, ‘KAYIP’ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Saldırının ardından polis tarafından kuşatılan Trump’a ateş açan şüphelinin evinde soruşturma sürüyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre Crooks’un babası, sorgu sırasında oğlunun saldırı günü AR-15 tabancasını alıp atış poligonuna gittiğini düşündüğünü söyledi.

Yetkililer, Crooks’un gün içinde eve dönmemesi üzerine babasının saat 23.00 sıralarında polisi arayarak oğlunun “kayıp” olduğunu bildirdiği bilgisini paylaştı.

TRUMP’A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’daki kampanya mitinginde podyumda destekçilerine seslenirken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda gösteriye katılan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Amerikan gizli servisleri saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

2024-07-13T223525Z_111035842_RC2MU8ABBNZ7_RTRMADP_3_USA-ELECTIONS-TRUMP
FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak nitelendirirken, yapılan incelemenin ardından silahlı saldırıyı gerçekleştiren ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu bildirildi. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Park kavgası kanlı bitti!  Yaralılar varPark kavgası kanlı bitti! Yaralılar var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber