Cuma, Eylül 20

Balon krizi giderek büyüyor! Kuzey Kore’den sert tepki: Pislikleri uyaralım! Korkunç bir bedel ödemeye hazırlanın!

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında geçen mayıs ayında başlayan balon gerilimi yeniden tırmandı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi başkan yardımcısı Kim Yo Jong, yaptığı yazılı açıklamada, Güney Kore’den ülkelerine propaganda broşürleri içeren 29 balon gönderildiğini duyurdu.

Sabah saatlerinde Cholwon bölgesinde 10, Sinphyong bölgesinde 8, Ichon bölgesinde 5, Phangyo bölgesinde 4, Koksan bölgesinde 1 ve Phyonggang bölgesinde 1 büyük balon bulunduğunu kaydeden Kim, şöyle konuştu: “Diğer bölgelerden de raporlar geldi. Propaganda broşürlerinin bulunduğu bölgelerde.”

MİSİLLENMENİN ZOR İŞARETİ: “GÖPKÇİLERİ YENİDEN ŞİDDETLE UYARIYORUZ”

İlgili birimlerin analiz ve imha çalışmalarına devam ettiğini belirten Kim, şöyle konuştu: “Pislikleri bir kez daha şiddetle uyarıyoruz. “Korkunç bir bedel ödemeye hazır olmalılar” dedi. Kim, Güney Kore’nin “sert ve kirli” oyununa devam etmesi halinde ülkesinin tepkisinin değişeceği konusunda uyardı.

ÇÖP BALONLARIYLA CEVAP VERDİ

Kuzey Kore, Güney Koreli aktivistlerin ülkeye balonlarla propaganda broşürleri göndermesine tepki olarak 28 Mayıs’tan bu yana Güney Kore’nin sınır bölgelerine çöp taşıyan binden fazla balon gönderdi. Kuzey Kore’ye misilleme olarak Güney Kore hükümeti, askeri gerilimi azaltmak amacıyla 2018’de imzalanan anlaşmayı tamamen askıya aldığını duyurdu.

_ ...

(IHA)Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Seyahat severler için bir numara!  Samsonite çantalar satıştaSeyahat severler için bir numara! Samsonite çantalar satışta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber