Cuma, Eylül 20

Suikast girişimi öncesinde Trump’ı hedef alan Biden fikrini değiştirdi: Kastettiğim bu değildi!

ABD’de başkanlık seçimi atmosferi giderek ısınırken, ABD’nin 45. başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a düzenlenen suikast girişimi de bu gerilime tuz kattı. Joe Joe Biden gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve yaşıyla ilgili eleştirilere kendisini Trump’la karşılaştırarak yanıt verdi. Biden, Trump’la ilgili son dönemde yaptığı “hedef” açıklamasında hatasını itiraf etti.

“Suikast GİRİŞİMİNE ÇOK ŞAŞIRDIM”

ABD Başkanı Joe Biden, özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’a yönelik suikast girişimine çok şaşırdığını belirten Biden, Amerika’da siyasette şiddete yer olmadığının altını çizdi.

Olay sonrasında Trump’la yaptığı görüşmeye değinen Biden, şunları söyledi: “Çok samimiydi. Ona ne kadar endişelendiğimi ve nasıl olduğunu bildiğimden emin olmak istediğimi söyledim. İyi görünüyordu. “İyi olduğunu söyledi ve onu aradığım için bana teşekkür etti” dedi. “Bu atış yarışın gidişatını değiştirdi mi?” Soruya: “Bilmiyorum.” “Siz de bilmiyorsunuz” diyen Biden, güvenlik ihlali olup olmadığı sorulduğunda şu yanıtı verdi: “FBI ve Gizli Servis ile Durum Odası’nda iki toplantı yaptım ve tamamen bağımsız bir analiz istedim. hepsine “Bu analizin sonuçları geldiğinde göreceğiz” diye yanıt verdi.

AA-20240715-35152198-35152175-USA_PRESIDENT_JOE_BIDEN_LAS_VEGASA_DOGRU_YOLA_CIKTI

“TRUMP TARTIŞMADA 28 KEZ YALAN SÖYLEDİ”

Trump’la yaşadığı seçim tartışmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Biden, daha sonra tartışmanın tamamına tanık olmadığını açıkladı. Basının sadece kendi performansından bahsetmesine tepki gösteren Biden, Trump’a atıfta bulunarak şunları söyledi: “Söylediği yalanları neden konuşmuyorsunuz? Siz bu konuda nerede duruyorsunuz? Basın neden bundan hiç bahsetmiyor? “Bu tartışmada 28 kez yalan söylediği doğrulandı.”

“TRUMP’TAN SADECE 3 YAŞ BÜYÜĞÜM”

İlerlemiş yaşı nedeniyle ABD başkanlık yarışından çekilme çağrılarına yanıt veren Biden, şunları söyledi: “Ben yaşlıyım. “Ama Trump’tan sadece üç yaş büyüğüm ve zihinsel durumum oldukça iyi” dedi. Biden, “Üç buçuk yılda hiçbir başkanın uzun zamandır yapamadığını yaptım” dedi ve ekledi: “İnsanların neden ‘Aman Tanrım, bu adam 81 yaşında’ dediğini anlıyorum. Ah! 83, 84 yaşına geldiğinizde ne olacak? “Bu makul bir soru” diyen Biden, ön seçim döneminde Demokrat seçmenlerin listede ilk sırada yer aldığını hatırlatarak, “Onları dinliyorum. “

Yarışta kalma ya da yarıştan çekilme gibi konularda kime danıştığı sorulduğunda Biden şu yanıtı verdi: “Kendim. “Bunu uzun zamandır yapıyorum” diye yanıtladı.

“HEDEF” İFADESİNİ AÇIKLIYOR

8 Temmuz’da bağışçılarla yaptığı görüşmede kullandığı “Trump’ı hedef alma zamanı geldi” ifadelerine açıklık getiren Biden, “Bu kelimeyi kullanmak hataydı.” Biden, “Ona odaklanın demek istedim. Yaptığı işe odaklanın. Politikalarına odaklanın, tartışmada söylediği yalanların sayısına odaklanın” dedi ve ekledi: “‘Ben’ diyen adam ben değilim. İlk günden itibaren diktatör olmak istiyorum.’ Ben seçimin sonucunu kabul etmeyi reddeden adam değilim. Ben bu seçimin sonucunu otomatik olarak kabul ediyorum.” “Ben yapmayacağını söyleyen adam değilim, sen yapabilirsin” Sadece kendini sevmiyorsun. Kazandığınızda ülkeniz o yüzden onun söylediklerine odaklandık” dedi.

“BEN DEĞİL TRUMP TANITIM DİLİ KULLANIYOR”

Kullandığı dilin kışkırtıcı olabileceği konusunda vicdanını düşünüp düşünmediği sorulduğunda Biden, “Birini kışkırtabileceğin için bir şey söylemiyorsun?” Biden kışkırtıcı bir dil kullananın kendisi değil rakibi Trump olduğunu söyledi. “Rakibim de benzer bir dil kullanıyor ve kaybederse bunun kan gölüne dönüşeceğini söylüyor.

(IHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Akar: 3. Dünya Savaşı'nın ilk aşaması başladıAkar: 3. Dünya Savaşı’nın ilk aşaması başladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber