Cuma, Eylül 20

Tüm dünyayı dolaştı! Trump’ın suikast girişimine tepkiler yağıyor

5 Kasım başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya’daki bir miting kürsüsünde destekçilerine seslenirken suikasta kurban gitti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarıştığı ABD Başkanı Joe Biden’dan Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyj’e kadar pek çok kişi 78 yaşındaki Trump’a yönelik saldırıya duyarsız kalamadı.

ABD BAŞKANI JOE BIDEN

”Bu tür olaylara izin verilmemeli. Buna asla göz yumamayız. Herkesin bu şiddeti kınaması gerekiyor. “Amerika Birleşik Devletleri’nde bu tür hastalıklı şiddete yer yok.”

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

“Amerika Birleşik Devletleri’nin 45’inci başkanı ve başkan adayı Sayın Donald Trump’a yönelik suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine acil şifalar diliyorum.”

koz2

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI VOLODEMİR ZELENSKY

“Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Pensilvanya’daki mitingi sırasında öldürüldüğünü öğrendiğimde dehşete düştüm. Bu tür şiddetin hiçbir gerekçesi yok ve dünyanın hiçbir yerinde şiddet yaşanmamalı.” Trump artık güvende ve ona acil şifalar diliyorum.”

PAKİSTAN BAŞBAKANI SAHBAZ ŞERİF

“Eski Başkan Trump’ın seçim mitingi sırasında vurulduğunu öğrendim. Bu şok edici bir gelişme. Siyasetteki her türlü şiddeti kınıyorum. Eski başkana acil şifalar ve sağlık diliyorum.”

FİLİPİNLER BAŞKANI FERDİNAND MARCOS JR.

“Eski Başkan Donald Trump’ın kendisine yönelik suikast girişiminin ardından durumunun iyi olduğu haberini aldığımızda büyük bir rahatlama yaşıyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız onunla ve ailesiyle. Dünyada demokrasiyi seven tüm insanlarla birlikte her türlü siyasi şiddeti kınıyoruz. “Halkın sesi her zaman en gür ses olarak kalmalıdır.”

YENİ ZELANDA BAŞBAKANI CHRISTOPHER LUXON

”Bugün Donald Trump’ın Pensilvanya’daki mitinginde yaşananlar beni şok etti. Düşüncelerim eski başkanla, ailesiyle ve bu saldırının kurbanlarıyla birlikte. Hiçbir ülke bu kadar siyasi şiddete maruz kalmamalı” dedi.

HİNDİSTAN BAŞBAKANI NARENDRA MODI

“Arkadaşım, eski Başkan Donald Trump’a yapılan saldırıdan derin endişe duyuyorum. Şiddetin siyasette ve demokrasilerde yeri yoktur. Düşüncelerimiz ve dualarımız öldürülenlerin aileleriyledir. , yaralılar ve Amerikan halkı.”

AVUSTRALYA BAŞBAKANI ANTHONY ALBANESE

”Bu, Avustralyalıların ve Amerikalıların paylaştığı demokratik değerlere ve değer verdiğimiz özgürlüğe yönelik affedilemez bir saldırıdır. “Bu değerler iki ülkeyi birleştiren değerlerdir.”

TAYVAN BAŞKANI WILLIAM LAI

“Düşüncelerim ve dualarım eski ABD Başkanı Trump’la birlikte ve ona acil şifalar diliyorum. Demokrasilerimizde siyasi şiddet hiçbir biçimde kabul edilemez. Saldırıdan etkilenen mağdurlara en içten taziyelerimi sunuyorum.”

ita

İNGİLTERE BAŞBAKANI KEIR STARMER

”Gösterideki şok edici sahneler karşısında şok oldum. “Toplumlarımızda hiçbir türde siyasi şiddetin yeri yoktur ve düşüncelerim bu saldırının tüm kurbanlarına yöneliktir.”

MACARİSTAN BAŞBAKANI VIKTOR ORBAN

Bu hafta NATO zirvesi için ABD’yi ziyaret ederken Trump’la görüşen Macaristan Başbakanı Viktor Orban, “bu karanlık saatlerde” dualarının eski cumhurbaşkanıyla olduğunu söyledi.

Brezilya

BREZİLYA BAŞKANI LUIZ INACIO LULA DA SILVA

”Bu saldırı kabul edilemez. Eski Başkan Donald Trump’a yönelik saldırı, siyasette demokrasi ve diyaloğun tüm savunucuları tarafından güçlü bir şekilde reddedilmelidir. “Bugün gördüklerimiz kabul edilemez”

JAPONYA BAŞBAKANI KİSİDA FUMIO

”Demokrasiyi baltalayan her türlü şiddete kararlılıkla karşı çıkmalıyız. “Eski Başkan Trump’ın bir an önce iyileşmesi için dua ediyorum.”
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, silahlı saldırı karşısında şok olduğunu söyledi.

Sıkmak
İçişleri Bakanlığı'nın 15 Temmuz tarihli yazısı: İçişleri Bakanlığı’ndan 15 Temmuz tarihli yazı: “Milletimizin eşsiz direnişini gururla anıyoruz”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber