Cuma, Eylül 20

Trump’ı suikasttan kurtaran anlık hamle: Eğer yapmasaydım şimdi ölmüş olurdum!

Yakın tarihin en şok edici suikast girişimlerinden biri, Kasım seçimlerinin yeni adayı ve ABD’nin 45. başkanı Donald Trump’a karşı gerçekleşti. Cumartesi günkü mitingde konuşurken başını sağa çeviren 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks, AR-15 tabancasıyla 130 metre ötedeki çatıya ateş açtı. Trump yaralandı ve kanlar içinde kaldı; kalabalıktan çığlıklar yükseldi. Kendini ölümle karşı karşıya bulan Trump, kurtuluş ihtimalini binde bir olarak yorumladı.

Saldırganla ilgili sürpriz detaylar açıklandı

Gizli Servis ajanlarının saldırganı vurma hızı tartışmalara yol açtı. Trump bu tartışmaya girmedi ve polis memurlarının Crooks’u nasıl vurduğunu anlatan pohpohlayıcı sözler kullandı. Saldırının ardından New York Post’a konuşan Donald Trump, burnunu işaret ederek Crooks’u “tam gözlerinin ortasından vurarak” öldürdüklerini söyledi. Gizli Servis ajanlarının hızına ve gücüne övgüde bulunan Trump, şunları söyledi: “Harika bir iş çıkardılar. Bu hepimiz için olağanüstü.”

AA-20240714-35135522-35135521-OLD_USA_PRESIDENT_TRUMP_SECIM_MITINGINDE_ATTACK_UGRAYARAK_YARALAND_____

HAYATINI KURTARAN HAREKET: O ZAMAN YAPMASAYDIN ​​BU ZAMAN KONUŞMAYACAĞIZ

Trump, miting sırasında başını kalabalıktan uzaklaştırıp video ekranına bakmanın hayatını kurtarmış olabileceğini ve silahlı adam Thomas Matthew Crooks’un kendisini sağ kulağından vurmasının ardından konuşmaya devam etmeyi ne kadar dilediğini açıkladı.

2024-07-14T001558Z_653365273_RC2MU8ADKGQY_RTRMADP_3_USA-ELECTIONS-TRUMP

Yasadışı göçmenlerle ilgili tabloyu okurken hafifçe sağa döndüğünü iddia eden Trump, şunları söyledi:

“En inanılmaz şey, yalnızca dönmekle kalmadım, aynı zamanda doğru zamanda ve doğru ölçüde döndüm. Çok şükür ya da çok şükür hayattayım. Kalabalığa nadiren bakıyorum. Bunu o zaman yapmasaydım Şu anda konuşmuyor olurduk, değil mi? Yarıya kadar dönseydim arkadan beynime vururdu.” “Eğer geri dönseydim, mükemmel bir dönüş yapma şansım binde bir olurdu. Tam o anda burada olmamalıydım. Saldırgan ateş etmeyi bırakmadı.

AA-20240713-35135176-35135172- ABDDE_PRESIDENT_ADAYI_TRUMP_SECIM_MITINGI_SIRASında_DUYULAN_PATLAMA_SESLERI_SONRASI_YARALANDI

BU NEDENLE AYAKKABILARINI İSTEDİ

Saldırının ardından Trump’ın ısrarla ayakkabılarını istediği de kaydedildi. Trump bunun nedenini ilk kez şöyle açıkladı: “Polisler beni kurtarmak için o kadar sert atladılar ki ayakkabılarım ayağımdan düştü. İnanın ayakkabılarım çok dardı.”

“İKONİK BİR FOTOĞRAF İÇİN GENELLİKLE ÖLMEN GEREKİR”

Trump başını çevirip yaralandıktan sonra Gizli Servis ajanları onu sahneden taşımaya çalıştı. O anda taraftarlarını sıkılı yumruklarla selamladı, “Savaş” diye bağırdı ve o anda çekilen atışlar tarihe geçti. Trump bu anları şöyle anlattı:

“Birçok insan bunun şimdiye kadar gördükleri en ikonik fotoğraf olduğunu söylüyor. Haklılar, ben ölmedim. Genellikle ikonik bir fotoğraf için ölmeniz gerekir. O anda orada bulunan insanların enerjisi, sadece oradaydık; bunu nasıl duyabildiğimizi anlatmak zor ama dünyanın izlediğini biliyordum ve tarihin bunu yargılayacağını biliyordum ve onlara iyi olduğumuzu göstermem gerektiğini biliyordum.”

2024-07-14T062542Z_1217613038_RC2UU8A16MZS_RTRMADP_3_USA-ELECTIONS-TRUMP

Trump ayrıca saldırı ve ardından gelen kaosla ilgili “Gerçek yeni yeni ortaya çıkmaya başlıyor” dedi.

2024-07-14T002756Z_109853581_RC2MU8AR2JT9_RTRMADP_3_USA-ELECTIONS-TRUMPBu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Erdoğan, 15 Temmuz Köprüsü'nden bağırdı: Kıyamete kadar affetmeyeceğiz! Erdoğan 15 Temmuz Köprüsü’nden bağırdı: Kıyamete kadar affetmeyeceğiz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber