Cuma, Eylül 20

Bakan Işıkhan’dan yerel yönetimlerdeki işten çıkarmalara tepki

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yerel yönetimlerdeki ihraçlara tepki göstererek, “Hiçbir vatandaşımızın işiyle, ekmeğiyle oynayamazsınız! Bakanlık olarak bu konuda bize ulaşan şikâyetler üzerine harekete geçiyoruz. ve bunu yapmaya devam edeceğiz.” dedi. Bakanlık konuyla ilgili 136 bildirim aldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında yerel yönetimlerde işten çıkarmalara ilişkin 136 adet ihbar veya şikâyetin Bakanlığa ulaştığını bildirdi.

Bakanlığın yazılı notunda, yerel seçimler sonrasında belediyelerde çalışanların işten çıkarılmasına ilişkin sendika ve işçiler tarafından sunulan bildirim veya şikâyet taleplerinin, Bakanlık Oryantasyon ve Denetim Müdürlüğü tarafından öncelikli olarak değerlendirildiği, denetim programına dahil edilmiştir.

Bu kapsamda basın açıklamasında, belediye seçimleri sonrasında Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamında sendikal faaliyetlerin engellenmesine ve toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmamasına ilişkin ihbar ve şikayet davalarının açıldığı belirtiliyor. Sözleşmeye dayalı anlaşmalar titizlikle takip edildi ve aşağıdaki hususlara dikkat edildi:

“31 Mart 2024 idari seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığına toplam 136 adet rapor/şikayet iletilmiştir. İlgili incelemeler sonrasında mevzuata aykırılık tespit edilmesi halinde gerekli idari yaptırımlar uygulanacak ve tutanaklar düzenlenecektir. Seçimlerden sonra taleplere ilişkin denetimler ve uygulamalar arttı.”

BAKAN IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, alın teri ve emeğiyle ülkeyi büyüten emekçilerin her zaman çalışanların yanında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“31 Mart yerel yönetim seçimleri sonrasında işçi katliamı yapan bazı belediyeleri, çalışanlarının geçimleriyle oynamamaları konusunda uyarmıştık. Bunu taviz vermeden, ayrımcılık yapmadan bir kez daha söylüyoruz. Bunlardan hiçbirinin işiyle, geçimiyle oynayamazsınız. Vatandaşlarımız olarak Bakanlık olarak bu konuyla ilgili bize ulaşan şikâyetleri takip ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber