Perşembe, Eylül 19

Nihai NATO Deklarasyonu yayımlandı! Hollanda’dan sonra Türkiye olacak

NATO zirvesinin sonuç bildirgesi yayımlandı. İttifakın Ukrayna’yı “NATO üyeliği de dahil olmak üzere tam Avrupa-Atlantik entegrasyonuna giden geri dönüşü olmayan yolda” desteklemeye devam edeceği belirtilen açıklamada, müttefiklerin Ukrayna’ya en az 40 milyar avroluk (43,28 milyar dolar) askeri yardım finanse edeceği belirtildi. periyot. gelecek yıl sağlamayı planladığı kaydedildi.

Açıklamada, müttefiklerin kabul etmesi ve koşulların karşılanması durumunda Ukrayna’ya İttifak’a katılım davetinin gönderileceği doğrulandı ve şöyle devam edildi: “Ukrayna’nın kendi güvenliğini seçme ve dış müdahale olmadan geleceğine karar verme hakkını tamamen destekliyoruz. Ukrayna’nın geleceği NATO’dadır. “Ukrayna giderek daha fazla birlikte çalışabilir hale geldi ve İttifakla siyasi açıdan bütünleşti.” açıklamalar paylaşıldı

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Tüzüğü de dahil olmak üzere “uluslararası hukukun açık bir ihlali” teşkil eden Ukrayna’daki savaşın tek sorumluluğunun Rusya’ya ait olduğu ve Rus güçlerinin ve yetkililerinin insan hakları ihlalleri, savaş suçları ve diğer insan hakları ihlalleri nedeniyle cezasız kalamayacağı belirtildi. hak ihlalleri. Uluslararası hukuk. .

“RUSYA’NIN UKRAYNA’DAKİ SAVAŞINI KOLAYLAŞTIRARAK UZATILANLARI KINIYORUZ”

Tüm ülkelere Ukrayna’da Rusya’ya hiçbir şekilde yardım etmeme çağrısında bulunulan açıklamada, Belarus, Kuzey Kore, İran ve Çin’in isimlerine yer verilerek, “Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını kolaylaştıran ve sonra uzatan herkesi kınıyoruz” denildi. Söylendi.

Açıklamada Çin, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş çabalarının “nihai kolaylaştırıcısı” olarak tanımlanıyor ve Pekin’in Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik sistemik zorluklar yaratmaya devam ettiğinin altı çiziliyor.

Çin’e, Rusya’nın Ukrayna’daki mücadelesine maddi ve siyasi desteği durdurması yönündeki çağrıların yanı sıra, Çin’in hızla genişleyen uzay yetenekleri ve nükleer cephaneliğine ilişkin endişeler de dile getirildi.

Açıklamada Pekin’e risk azaltma konusunda stratejik görüşmelere katılma çağrısında bulunuldu ve Rusya’ya Ukrayna’ya karşı mücadelesinde tüm desteği durdurması çağrısında bulunuldu.

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi olarak Birleşmiş Milletler Şartı’nın amaç ve ilkelerini destekleme konusunda özel sorumluluğa sahip olan Çin Halk Cumhuriyeti’ni, Rusya’nın savaş çabalarına her türlü maddi ve siyasi desteği durdurmaya çağırıyoruz. ,” açıklamasını okuyor. Açıklama paylaşıldı.

“Teröristlerin ve terör örgütlerinin oluşturduğu tehdit ve meydan okumalara karşı kararlılıkla direnmeye devam edeceğiz”

Açıklamada, terörle mücadelenin NATO’nun kolektif savunması açısından vazgeçilmez olmaya devam ettiği belirtiliyor ve şöyle devam ediliyor: “Teröristlerin ve terör örgütlerinin oluşturduğu tehdit ve zorluklarla kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.” Söylendi.

Açıklamada ayrıca Batı Balkanlar ve Karadeniz bölgelerinin İttifak için stratejik öneme sahip olduğunun altı çizilirken, NATO’nun bölgenin güvenliği ve istikrarına güçlü bir şekilde bağlı olduğunun altı çizildi.

Deklarasyonda, bölgesel barış ve güvenliğin desteklenmesi amacıyla Batı Balkanlar ile siyasi diyaloğun ve pratik işbirliğinin geliştirilmeye devam edileceği belirtildi ve 1936 Montreux Boğazlar Sözleşmesi’ne atıfta bulunarak, Müttefiklerin güvenlik, emniyet ve güvenliği koruma çabalarına destek teyit edildi. Karadeniz bölgesinin istikrarı ve seyrüsefer özgürlüğü.

  1. NATO zirvesine ev sahipliği yaptığı için ABD’ye teşekkür ederken, 2025 yılında Hollanda’daki zirvenin ardından bir sonraki zirvenin Türkiye’de yapılacağı açıklandı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanına silahlı saldırı!Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanına silahlı saldırı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber